Naj Jankovića in Janšo kaznujejo volivci, ne pa KPK

16. Apr 2014 09:31

jansa_jankovic-150x150Na kongresu največje stranke v državnem zboru 25. aprila bodo njeni člani demokratično izvolili svojega predsednika; in le malo je tistih ki dvomijo v volilni uspeh ustanovitelja stranke Zorana Jankovića.

Slednje naj bi pripeljalo do padca vlade in predčasnih volitev, na katerih kot glavna pretendenta za zmago lahko ponovno pričakujemo – Jankovića in Janšo in to kljub temu, da  ju razne institucije v minulih letih na vsak način poskušajo onemogočiti.

Ali po pravici ali ne, se ne bomo spuščali, vendar dejstvo je, da bi morebitno kaznovanje, če je v tej državi kaj demokratične politične kulture, morali zaupati presoji volivcev. Če pač, tako kot večina njunih političnih tekmecev, medijev in ostalih moralistov, menijo, da sta neprimerna, jima enostavno ne bodo namenili svojega glasu. Pika.

Pavla pa bolj kot to moti druga stvar: “Naše stranke so zlizane z dvorom obilne birokracije in od te birokracije so suženjsko odvisne. Po drugi strani pa se vse borijo za socialistični bazen volivcev. Nobena ne upa staviti s sredinskim, kaj šele desnim programom, kajti desnih in liberalnih volivcev je manj kot 10%. To je rezultat 70 letnega pranja možganov, kloniranja in agresivnih enoumnih in neprofesionalnih medijev.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]