Nam vladajo prepričevalci?

23. Avg 2016 13:23

Drugega avgusta 1990 je iraška vojska pod vodstvom Sadama Huseina zasedla Kuvajt. Boji so potekali zgolj nekaj dni, saj je bil Irak vojaško bistveno močnejši od male arabske države, ki je obogatela predvsem s prodajo nafte. Prav cena nafte, ki naj bi jo Kuvajt s čezmernim črpanjem nespametno zniževal in Iraku tako onemogočal odplačevanje dolgov, naj bi bila vzrok za invazijo.

Javno mnenje v ZDA vojaškemu posredovanju v pomoč Kuvajtu sprva ni bilo naklonjeno, vse dokler ni 10. oktobra pred odborom za človekove pravice ameriškega kongresa pričala petnajstletna deklica, ki je pravkar pobegnila iz napadene države…

Tako uvodoma zapiše Sašo Dolenc in v nadaljevanju opiše, kako je v bistvu pričevanje te deklice, ki naj bi bila kot najmlajša prosotovoljka v kuvajtski bolnišnici priča kraji inkubatorjev z novorojenčki s strani iraških vojakov, kateri naj bi jih nato pustili umreti na kamnitih tleh. Prav to pričevanje je naposled privedlo do posredovanja ZDA na arabskem polotoku. Kasneje se je izkazalo, da je bila deklica hčerka kuvajtskega ambasadorja v ZDA in članica kuvajtske kraljeve družine.

O prepričevalcih in njih trikih preberite v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]