“Mirovnik” Erlah v blogu prepričuje, da je bil tvit o poboju beguncev napačno interpretiran

29. Avg 2015 08:08

syrian-refugeesSebastjan Erlah, ki je pred dnevi javnost razburil s tvitom „Imam še bolj radikalno: Dovoliti približati meji na 500m. Kar je več, vse postreliti, Bog bo že poznal svoje.“ se je odločil, da na svojem blogu obrazloži, kaj dejansko je mislil s to izjavo.

Velik nasprotnik nasilja, kot se ocenjuje sam, je namreč začutil potrebo po odzivu na, po njegovem, zlonamerne in načrtno napačne interpretacije, češ da poziva k poboju beguncev. Slednje označuje kot neresnično saj da je bila izjava izvzeta iz širšega konteksta predloga, ki ga je zapisal na Facebooku.

Tam Erlah med drugim piše, da bi morala Slovenija na mejo poslati vojsko – tako kot je to storila na primer Makedonija, podobno pa napovedujeta tudi Bolgarija in Avstrija – in dovoliti, z vsemi zakonskimi podlagami, ki to vojski in policiji omogoča, migrantom približevanje meji na 500m. V kolikor bi prišlo do kakršnih koli izgredov, je seveda logično, da vojska in policija uporabita ustrezno silo, vendar ko je bilo opozorilo izdano, je, ali iti naprej in tvegati smrt, ali preživeti, izbira tistega, ki je bil opozorjen…

Erlah, ki na koncu zapisa celo zakliče: NE NASILJU!, torej beguncev nebi postrelil takoj, temveč šele po opozorilu.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]