Nečednosti Romana Jakiča. In zgodil se je medijski mrk.

8. Jan 2014 08:11

Roman_Jakic_wikiZdi se, da smo v Sloveniji dobili novo novinarsko herojinjo: ime ji je Damijana Žišt, v svoji tokratni izdaji blogerskih zapisov začenja dr. Boris Vezjak.

Kot je znano je po razkritju afere Roman Jakič še največ prahu dvignilo vprašanje, kdo so viri, ki so novinarki priskrbeli informacije, da bo na domu ministra Jakiča potekala preiskava zaradi domnevne zlorabe položaja v času, ko je bil še direktor Zavoda Tivoli. Novinarka je bila namreč na kraju dogodka petnajst minut pred policisti.

Kot piše Vezjak je, kdor je gledal včerajšnje Odmeve, lahko videl, da so jo predstavili kot herojinjo preiskovalnega novinarstva, na katero so ponosni vsi: ceh, DNS in ZNP, stroka, javnost. Ampak poglejmo pobliže, glede česa točno so se vsi tako zelo poenotili, kaj je slovenska verzija te afere in čemu se skoraj reče žanr novinarske patetike?

Odgovor razkriva v nadaljevanju in zaključuje, da ob vsem tem slovenski mediji niso imeli časa v realnem času pisati in spremljati afer, povezanih z istim Romanom Jakičem. Tudi sam je javno napovedal ignoranco ob prvem STA zapisu o domnevnih nečednosti Jakiča pred nekaj meseci. In zgodilo se je, medijski mrk. Vse to skrbi bolj, kot velike heroične zgodbe, ki so zgolj pomilovanja vredne. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]