Neonacistični shod del strategije političnega konca Donalda Trumpa?

16. Avg 2017 08:37

V ameriškem Charlottesvillu te dni poteka shod skrajnih desničarjev, ki z baklami, nacističnimi simboli in zastavami protestirajo proti politiki svoje domovine.

Podobnost med tem shodom in shodom “Euromaidan”, s katerimi se je pred leti začela ukrajinska kriza, so velike, reakcije ZDA pa popolnoma nasprotne. V Ukrajini so bili namreč protestniki označeni za “zmerne upornike”. Kažejo se hinavščina in dvojni standardi ZDA, opozarjajo mnogi.

Več podrobnosti o dogajanju v ZDA, ter kaj o tem meni Julian Assange ter poročajo tuji mediji, pišejo na blogu Zdravo Slovenija:

»Policija ne preprečuje spopadov in ne varuje ljudi,« tako povzemajo neodvisni poročevalci dogodke v Charlottesvillu. Končno imamo ameriške »zmerne upornike«, pa ugotavlja Julian Assange. Nezadovoljni in ogorčeni so zaradi politike svoje domovine. Na fotografiji shoda v Charlottesvillu, ki je ta vikend zahteval žrtve, vidimo razjarjene moške z baklami. Prepoznavni obraz neonacističnega shoda je na tviterju postal komaj 20-letni Petar Cvjetanović. Podoba skupine spominja na zloglasni Klux Klux Klan ali dogodke Euromaidana, kjer so bili ukrajinski neonacisti deležni podpore ameriške politike. Zdaj so tovrstni »zmerni uporniki«, ki jih ameriška politika velikodušno podpira z orožjem in denarjem izven svojih meja, prišli na domače ulice… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]