Nesposobnost ali kriminalno ozadje prevzema družbe PRO Plus?

12. Okt 2017 07:07

Jože P. Damijan je že pred časom nakazal na morda najbolj problematičen prevzem v novejši zgodovini Slovenije, in sicer na prevzem družbe PRO Plus, ki je med drugim lastnica Pop TV in Kanala A ter njunih tematskih programov, s strani Skupine United Group, ki je hkrati že lastnica telekomunikacijskega podjetja Telemach.

S tem prevzemom PRO Plusa s strani Skupine United Group pride do nevarne – dostopovne in vsebinske – integracije telekomunikacijskega in medijskega trga, pri čemer ima ponudnik dostopa do telekomunikacijskih storitev (Telemach ima 44% tržni delež pri dostopu do interneta prek optičnega omrežja in dvotretjinski (2/3) tržni delež pri storitvah kabelske televizije) dominantni (monopolni) položaj tudi pri ponudbi medijskih vsebin in oglaševalskih storitev (PRO Plus prek svojih TV družb in programov obvladuje 75% slovenskega TV trga in 48% gledalcev).

Če se je še pred mesecem in pol, ko sem pisal o tem, zdelo, da kaj takšnega v naši državi ne more uspeti, saj je dobesedno nevarno, se je to vendarle zgodilo… o podrobnostih piše dr. Jože P. Damijan.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]