Nihče noče v koalicijo z Janšo! A kako bo po volitvah?

28. Nov 2017 09:44

Janez Janša je že nekaj let nezaželjen potencialni politični partner, ko je govora o sestavi koalicije. Vsaj tako je bilo pred prejšnjimi volitvami, in enako je nekaj mesecev pred novim parlamentarnim izborom. Tako vsaj pravijo zdaj, ko so volitve še relativno daleč. Kako bo potem, bomo še videli.

Sašo Ornik – Jin:

Janša in SDS seveda imajo velike težave z zavezniki. Agresivna, žaljiva retorika odbije še tiste z najbolj trdo kožo. Tudi tiste z ideološko sorodnimi pogledi, čeprav je jasno, da bodo najprej takšni v primeru iskanja povolilnih koalicij  pripravljeni požreti svojo besedo. Mislim na NSi. Levica bo že težko rekla da vladi Janeza Janša in še celo za SD bi to, tudi v imenu stabilnosti, lahko pomenilo pokop.

Dejan Židan SDS vidi kot stranko, ki ‘v zadnjih nekaj letih neprestano deluje v smeri razdora, sovraštva do drugače mislečih in nezmožnosti doseganja kompromisov o pomembnih projektih, ki so v korist države ter državljank in državljanov.’ Če bi jo potem po volitvah v imenu stabilnosti videl kot možno rešitev, ne bi bilo najbolj modro… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]