“Razdiralka” KPK Sedlarjeva na misiji

9. Okt 2017 13:23

Kot je znano je pred kratkim, po dobrih treh letih, in nenehnemu opozarjanju na nepravilnosti, Alma Sedlar podala svoj nepreklicni odstop z mesta namestnice predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

A Sedlarjeva naj bi že dobila novo službo. O tem so nedavno poročali v reviji Reporter, kjer so novico naslovili: Razdiralka KPK Alma Maruška Sedlar ima za nagrado že novo službo v Beogradu?

Način, na katerega so se na Reporterju lotili obravnave omenjene teme, je v tokratnem blogerskem zapisu analiziral dr. Boris Vezjak. Novica velja za praktičen primer »nabitega vprašanja«.

V teoriji zmot je znan primer tako imenovanega »nabitega vprašanja«. Če nekoga vprašate »Ali si že prenehal tepsti svojo ženo?«, potem ste ga vnaprej okrivili.

Vaš sogovorec, popolnoma ničesar kriv, bo v razpravi nujno zmagal: če odgovorite z DA, tj. da z zatrjevanjem, da ste jo  prenehali, boste posredno priznali, da ste jo pretepali, četudi ste s tem prenehali. Bi radi ustvarili takšen vtis? No, če odgovorite z NE, potem ste krivi po definiciji: jasno, pretepate svojo ženo… primerjavo z Reporterjevo novico najdete v nadaljevanju bloga.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]