O nesrečnih Slovencih

26. Apr 2017 07:05

Pred dnevi, na svetovni dan sreče, je bil objavljen World Happiness Report 2017, torej mednarodna raziskava o zadovoljstvu (sreči) ljudi, ki zajema podatke iz kar 155 držav.

Na njej je Slovenija uvrščena šele na 62. mesto, tudi za državami kot Nikaragva, Uzbekistan ali Alžirija ter seveda za večino vsaj primerljivih evropskih držav. Takšna uvrstitev je seveda sprožila plaz komentarjev in zgražanja.

To se je fokusiralo predvsem na delovanje politike, ekonomske razmere, privatizacijo in vse odklone, ki se dogajajo v Sloveniji v zadnjih letih. Vsak komentator pač razumljivo po svojem videnju ocenjuje razloge za takšno uvrstitev, saj Slovenija v poročilu razen z doseženim mestom drugače ni omenjena.

Zato je mogoče vseeno zanimivo malo natančneje pogledati, kaj so razlogi, zaradi katerih nas je to poročilo uvrstilo na 62. mesto, torej bolj proti sredini lestvice.

Sama metodologija uvrščanja posameznih držav nam mogoče vseeno da nekaj odgovorov – čeprav za večino to niti ni pomembno, saj “razloge vemo in takšna uvrstitev je pravzaprav samo potrdilo našega védenja” … več (piše: Bine Kordež).

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]