Odstavljen profesor, ki piše o zločinih zveze NATO

11. Apr 2018 06:31

Dr. Daniele Ganser je zgodovinar, strokovnjak za mednarodne odnose in avtor treh knjig, ki podrobno obravnavajo, zakaj prihaja do večletnih oboroženih konfliktov, ki terjajo nešteta življenja civilistov. Sedaj pa se je švicarska Univerza St. Gallen odločila, da mu ne podaljša pogodbe za poučevanje.

Zavračajo namreč njegova stališča, da NATO izvaja nelegalne vojne in pobude, da se napad na dvojčka v New Yorku 11. Septembra, 2001, še enkrat podrobno preuči. Dr. Ganser ima še eno zelo pomembno temo svojih predavanj – dosledno se zavzema za mir med narodni in religijami, piše Zdravo Slovenija.

Ganser naj bi dodatno vlagal v mlade, ki naj bi si vztrajno prizadevali, da se je treba nujno oboroženim konfliktom izogniti za vsako ceno.

Ustanovil je tudi institut Siper, ki se ukvarja z raziskovanjem terorističnih napadov. Postavlja pa nezaželena vprašanja, kdo ima koristi od terorističnih napadov.

Kaj pomaga filozofija, če akademiki ne bojkotirajo poučevanja in ne vztrajajo na mirnih rešitvah mednarodnih konfliktov? Kje je moralna integriteta mislecev, če se pridružijo vojaškim kartelom in političnim slugam, ki hropejo po novih plenih? Ta vprašanja v svojem zadnjem zapisu naslavlja blogerka.

———————————————-

Vabimo k sodelovanju v anketi o Orbanu in Madžarski ter tem ali se naj po njem zgleduje tudi Slovenija: Anketa vam bo vzela okrog 3 minute časa, rezultati bodo v naslednjih dneh objavljeni na spletnem mediju Domovina.je
Create your own user feedback survey

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]