Postaja Donald Trump najboljši svetovni politik?

13. Nov 2017 21:39

Donald Trump se te dni mudi na azijski turneji na kateri je že obiskal Japonsko, Južno Korejo, Kitajsko in Vietnam, trenutno pa se nahaja na Filipinih, ki pomenijo tudi zadnjo državo, ki jo bo v sklopu turneje obiskal. Ob robu Foruma za azijsko-pacifiško sodelovanje (Apec) v Vietnamu pa se je srečal še s Putinom.

Za celotno turnejo se zdi, da je Trump zlasti na Kitajskem pokazal “smeri razvoja” svetovne politike. Postaja Trump najboljši svetovni voditelj?

Marjan Zlobec tokrat piše o tem.

Pred enom letom, ko je bil izvoljen Donald Trump za novega predsednika ZDA, sem na tem mestu objavil razmišljanje nekoga, ki je precej časa bival v ZDA in je svobodno izrazil svoje misli o komaj nastopajočem predsedniku, o katerem ima Slovenija še vedno, vsaj v vodilnih medijih, veliko slabše mnenje, kot bi si Donald Trump dejansko zaslužil. Pohval zanj skorajda ni, zaploska pa mu ne nihče. To je reakcija tipične slovenske majhnosti in zavisti, ki se je glede Trumpa in njegove Melanije, tedaj še nista bila poročena, začela z njunimi negativnimi izkušnjami s slovensko diplomacijo v ZDA, o čemer sem bil večkrat informiran iz slovenskih krogov oziroma od ljudi, ki so bili ali so še v Ameriki… nadaljevanje na blogu.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]