Povolilni kokošnjak

5. Jun 2018 06:07

Komaj smo si malo opomogli po šokantni novici, da bodo po novem na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani v naslednjih treh letih v pravnih aktih te ustanove uporabljali zgolj in samo ženski slovnični spol in to za “kateri koli spol”, kar – rečeno po domače- pomeni, da Janezov in Poldetov ne bo več – že so se nam zgodile volitve.

Pred 454 leti je znani pesnik, dramatik William Shakespeare na vprašanjeKako živijo ribe v morju? odgovoril, da enako kot ljudje na zemlji; velike jedo majhne. Četudi danes živimo v 21. stoletju, je primerjava še zmeraj zelo aktualna in živa.

Že zarana sem danes prebirala zapise in komentarje na račun včerajšnjih volitev. Če bi bili kot narod zreli in odgovorni, bi nam bilo bolj ali manj vseeno, kdo prihaja na oblast: levica, desnica ali pa Marsovčki z Jupitra. Tako in tako bi izvolili predstavnike ljudstva, za katere bi vedeli, da bodo naredili vse, da bo državi boljše.

Logično bi bilo, da mora tisti, ki vlada, skrbeti za lepši jutri, za dobrobit vseh Slovencev, brez delitev na prvorazredne in drugorazredne.

A kure brez glave ostajajo še naprej kure brez glave.

Po mukah in težavah, v katerih smo živeli 27 let na 50 podlage, je bilo pričakovati, da nam bo vsaj tokrat dovolj bančnih lukenj, ropanja v zdravstvu, za lase privlečenih maket 2. tira, da ne naštevam še drugega.

Žal se to ni zgodilo. Prav uščipnila sem se, ko sem videla volilne izide¨!

Celo tistim strankam, SMC in SD, ki so v zadnjih 4 letih zapeljale voz v živo blato in potem odstopile, so volivci namenili tolikšno število glasov, da so se ponovno uvrstili v parlament! …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]