Prilagodljivi Miro Cerar

11. Dec 2014 20:03

miro_cerarCerarjeva vlada je na koncu popustila tako sindikatom, kot tudi gospodarstvu. Ne v celoti, seveda, ampak vidno je, da preostrega rezanja v javnem sektorju ne bo, davka na sladkane pijače tudi ne, na splošno gre za majhne popravke pri krpanju proračunske luknje. Skoraj tako je, kot da bi vlada upoštevala nasvet, naj čim manj reže, čim manj tolče po gospodarstvu in upa na gospodarsko rast in s tem na višje proračunske prihodke, uvodoma zapiše bloger Sašo Ornik Jin.

Uspeh takšnega ravnanja, kot ugotavlja, ni zagotovljen. Se je pa ponovno pokazalo, da je tudi ta vlada spoznala, da je ujetnica širših razmer, ko je enostavno govoriti o velikih rezih in spremembah, le te pa potem težko uresničiti. Razen, seveda, če nočeš imeti pravega upora, ki te na koncu utegne stati precej več. Tudi oblasti.

Vse to pa nam pove, da mora vsaka politična sila, ki si prizadeva prevzeti oblast in potem spreminjati razmere v državi, dobro poznati meje možnega. Ne sme se zaletavati z obljubami, grožnjami, ki jih potem ne more uresničiti. Ne sme biti niti tako naivna, da bi se spustila v spopad z različnim skupinami, ki v rokah držijo moč v tej državi.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]