Razdeljena EU – Merklova podarila zmago Putinu

24. Okt 2016 08:37

Zavrnitev Sveta EU, da podpre sankcije proti Rusiji zaradi Sirije, pretresa avtoriteto Merklove in kaže, da ta izgublja stik zaradi izpostavljenosti delitve EU glede sirskega konflikta in odnosov z Rusijo. 

Kot je poročal Adam Garrie, so se grožnje Velike Britanije, Francije in Nemčije, da bi EU zaradi spora v Siriji naložila še več sankcij Rusiji , razblinile. Zasedanju Sveta EU – najvišjega organa EU, ki združuje voditelje držav EU – se ni uspelo dogovoriti niti o sklepnem sporočilu, ki grozi Rusiji s sankcijami. Sankcije, ki so bile predmet razprave, ne bi bile usmerjene na celotne sektorje ruskega gospodarstva, kot so tiste, ki jih je uvedla EU na višku ukrajinskega konflikta julija 2014. Prej bi to bile sankcije, ki ciljajo na posebne ruske posameznike in agencije, ki sodelujejo v spopadih v Siriji…

O dogajanju okrog sprejetja dodatnih sankcij proti Rusiji pri čemer je Merklova velika poraženka, katere avtoriteto glede vprašanja odnosov z Rusijo so v Evropskem svetu prvič uspešno spodkopali, poroča bloger Velenjčan.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]