Kaj storiti z Janšo kot poslancem?

1. Avg 2014 08:21

shod_majniska_dekleracija_2014_2Danes bo potekala ustanovna seja sedmega sklica DZ, kjer bodo potrdili svoje mandate in izvolili predsednika DZ-ja. Seje se bo, kot je znano, udeležil tudi pravnomočno obsojeni Janez Janša, pri katerem se pojavlja dilemma ali mu potrditi mandate poslanca ali ne. Mnenja pravnikov so deljena.

Elena Pečarič ob tem meni, da je bizarno, da resni, ugledni, izobraženi ljudje povsem resno in zavzeto sploh razpravljajo o tem, kaj storiti v primeru pravnomočno obsojenega in zaprtega Janeza Janše.

Ali mu potrditi mandat poslanca, ki so mu ga podelili številni volivci in volivke ter mu ga nato odvzeti ali mu že na začetku sploh ne potrditi, torej zanj glasovati ločeno ali morda kaj tretjega. Je pičakovati, da se bo potem lahko mirno skliceval na poslansko imuniteto?

Med drugim dodaja še, da je na delu »kreativno pravo«. Ob Ustavni in pravni praznini na podobna vprašanja ter pomanjkanju etike, kritične misli, zdravega razuma, razsodnosti, odločnosti in poguma se odpira prostor za najbolj absurdne pravne »salte mortale«.

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali se strinjate, da Alenka Bratušek postane Evropska komisarka)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]