Sesedanje Pozitivne Slovenije je v bistvu »deja vu« LDS

18. Apr 2014 08:04

zoran_jankovic_alenka_bratusek_wikiNaslednji teden bo znano kdo je zmagovalec notranjega boja za predsednika stranke Pozitivna Slovenija, Zoran Janković ali Alenka Bratušek. Obenem pa bo bolj ali manj znana tudi usoda sedanje koalicije.

Nekateri v PS-ju sicer presojajo, da ima Janković kot ustanovitelj stranke na kongresu več možnosti kot Bratuškova, a nedavni sestanek v Mariboru med člani iz Štajerske in Pomurja temu vseeno ni pritrdil, meni bloger Amsel, ki v tokratnem zapisu piše o dogajanju znotraj stranke PS.

Kot še dodaja osnovno vprašanje vseeno ni ali Alenka Bratušek ali Zoran Janković. Bistvo je v vprašanju kakšna bo PS po kongresu. Prepričan je namreč, da s tem da PS najde odgovor na vprašanje, kdo je zmagovalec, bo še bolj jasno, kdo bo poraženec.

Implozija stranke v naslednjem letu in pol pa bo v bistvu »deja vu« LDS. Še eno je dejstvo, ne Alenka Bratušek, niti Zoran Janković ne bosta v priliki, da postaneta naslednja mandatarja vlade. Kar pa bi bila, po njegovem, velika škoda, saj ime, ki se ponuja na nasprotni strani ni alternativa. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]