Slovenci pred izumrtjem in najbolj leni v EU?

23. Jun 2017 07:07

Zadnji podatki EU kažejo, da smo Slovenci, kljub temu da tedensko oddelamo 41,3 delovnih ur, kar je praktično enako porabljenih delovnih ur, kot v preostalih članicah ali celo več, na repu držav EU kar se tiče produktivnosti.

Toda od kod potem pregorelost delavcev, izčrpanost, izkoriščanja,… se sprašuje bloger Don Marko M, ki v tokratnem zapisu predstavlja omenjene podatke.

No, niso zgolj govorice in natolcevanja, to je res. Statistika je pač kurba, katero je treba brati med vrsticami, tudi za delovno produktivnost.

Medtem, ko večina zaposlenih v JS in JU v svojem 8 urnem delovniku efektivno oddela med 3 – 4 ure, pa je zgodba v realnem sektorju da delavec, sploh z nižjo izobrazbo, v 8 urnem delovniku oddela 10 – 12 ur.

Statistično povprečje tako nanese 4 – 5 efektivnih ur v delovniku, kar je našo malo podalpsko zavihtelo na še en neslaven vrh evropske uspešnosti, je prepričan bloger.

V nadaljevanju pa predstavi še podatke o tem, kar se sicer govori že od nekdaj, da smo Slovenci na poti k izumrtju. Povprečna starost raste, delež mlajših od 15 let pa vztrajno pada. Več v blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]