Slovenska leva politika je strahopetna

12. Feb 2017 09:12

Medtem, ko je na desnem političnem polu trenutna tema številka ena kokainska afera v kateri se je znašel politični trikotnik Čuš-SDS-SDM, pa so na levici vse oči uprte v Združeno levico. Ta namreč ni več tako zelo združena, kot je bila na zadnjih državnozborskih volitvah, ko je presenetljivo in prepričljivo prestopila parlamentarni prag. Kot namreč trdi Franc Žnidaršič iz nje odhajata tako IDS kot Trs.

Kaj se torej dogaja s slovensko (in evropsko) levico?

Kot med drugim zapišejo na blogu Zdravo Slovenija:

Slovenska levica je mlačna, kot da bi hrepenela po lajkih in ne bila nosilka naprednih družbenih zamisli. Ponuja ostanke tega, kar smo imeli v Jugoslaviji. Žalostne drobtine so to, za tiste, ki še pomnimo.

Seveda je imela Združena levica pozitivne pobude, kot je pravica do vode, simpatiziranje z medicinsko marihuano in kosila za otroke. Konec koncev so tako napredni tudi socialno usmerjeni desničarji (redki, a vendarle so).

Preveč je še vedno sramotnega prilizovanja zahodni imperialistični paradigmi, je zapisal Andre Vltcek. Zakaj nihče ne reče: »Ne grem na obisk v London, kraj genocidne in rasistične družbe?«

Kje pa. Evropska levica še vedno sanja o Finski in Švedski in gleda proč od dveh tretjin sveta, kakor, da se tam nič ne dogaja… celoten zapis na blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]