Smrt Davida, ki je združila Balkan

19. Jun 2018 15:44

18. marca je umrl 21-letni David Dragićevič, v Banjaluki pa še vendo potekajo protestni shodi s sporočilom “Pravica za Davida”. Kakor menijo lokalni mediji, gre za zgodovinski premik na področju Balkana, ki kaže, kako pravzaprav živijo ljudje. Policija, politika in kriminal  namreč sodelujejo med sabo in zatirajo ljudi. 

Oče ubitega mladeniča, Davor Dragičević pravi, da zločinci nimajo nobene religije in narodnosti. Oblastem sporoča: “Vemo, da ste nesposobni, naduti in odtujeni od ljudi, od vseh nas. Tožite me, aretirajte me, ubijte me, ampak jaz ne bom odnehal,” je odločen oče ubitega.

Truplo 21-letnega Davida, ki je nenadoma izginil marca 2018, je bilo najdeno v kanalizaciji. Policija je po njegovi smrti sklicala novinarsko konferenco, kjer je ugotavljala, da naj bi David pod vplivom drog nasilno vlamljal in nato padel v kanalizacijo – primer zaključen. Vsi, ki so ga poznali, niso mogli verjeti, da bi se priljubljeni mladenič, študent elektrotehnike, športnik in glasbenik, čez noč tako spremenil, da bi naredil nekaj takega. Starši so našli posnetke nadzornih kamer, ki kažejo, da je Davida odpeljala skupina moških. Oče je brez soglasja policije zahteval pregled sinovega trupla. Ugotovljeno je bilo, da je bilo David pretrpel veliko poškodb in udarcev, kar kaže na metode mučenja. Dogajanje v celoti razkriva Zdravo Slovenija.

 

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]