Štefanec, KPK, posojilo SDS in jebač Lamberger

13. Jan 2018 08:08

Stranka SDS je sicer sporočila, da je prekinila pogodbo z Dijano Đuđić in že počrpani del kredita v celoti vrnila. Kljub temu se bodo postopki pri nekaterih slovenskih organih nadaljevali. Kaj pa KPK?

Bi morala Komisija za preprečevanja korupcije (KPK) kaj povedati o zadnji sumljivi posojilni aferi stranke SDS, ki zadnje tri dni »prestreljuje« domače množične medije z vedno novimi detajli? Morda sprožiti ustrezne postopke?

Vprašanje je intrigantno, ker se je po uvedbi čudne oligarhične oblasti Borisa Štefaneca, ki je na koncu botrovala tudi odhodu namestnice Alme M. Sedlar, v veliko zadovoljstvo politike in končno tudi predsednika Boruta Pahorja, po političnih razpravah z nekaj jasnimi namigi pokazalo, da določene stranke zagovarjajo zatečeno stanje. Zato, najbrž, ker jim ponuja varno plovbo in mir, če imajo ob sebi v kletki krotkega brezzobega tigra. Če smo čisto natančni, so nekatere stranke izrecno podprle predsednika KPK in nasprotovale njegovi razrešitvi, med njimi še zlasti poslanci SDS.

Tako Boris Vezjak v uvodu svojega bloga, v nadaljevanju pa med drugim ugotavlja, da je od članov KPK zaenkrat zaslediti zgolj to, kako jim njihovi zvesti realni prijatelji v javnosti preko socialnih omrežij dvigujejo ugled z naslavljanjem njih z “jebači”.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]