“Strategija brez strategije” – na Ministrstvu za infrastrukturo vlada očitno velika zmeda

15. Dec 2014 13:23

viadukt_crni_kalPred dnevi je Ministrstvo za infrastrukturo predstavilo strategijo razvoja prometa v Republiki Sloveniji, ki so jo sicer obljubljali že 2 leti. A po mnenju dr. Jožeta P. Damijana v strategiji sploh ni nobene strategije.

“…bolj kot sem bral strategijo, bolj kisel je postajal moj obraz. Vendar ne zato, ker se s čemerkoli v Strategiji ne bi strinjal, pač pa zato, ker v Strategiji ni nobene strategije. Strategija je po definiciji dolgoročen akcijski načrt ukrepov in potrebnih virov za reševanje problemov pri doseganju določenega cilja. Je načrt ukrepov, kako doseči zastavljene cilje z omejenimi viri.”, v uvodu zapiše Damijan.

Strategija po njegovem ne pove ničesar, kar že ne bi vedeli in kar ne bi bilo že nekajkrat simulirano tako s strani domačih kot evropskih inštitucij. Strategija se konča tam, kjer bi se pravzaprav morala začeti.

Operativno gledano je velik korak nazaj in kaže na to, da na pristojnem ministrstvu za infrastrukturo nimajo nobenih prometnih prioritet in da v njihovih glavah vlada velika zmeda.Vsa ta zmeda v glavah pa se seveda izraža v tem, da minister Gašperšič v vsakokratnem nastopu zagovarja drugačno stališče glede prometnih prioritet.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]