Temna duša Slovenk, to je kompliment!

16. Avg 2017 21:05

Nedavno je veliko pozornosti pritegnila igralka angleško-ruskega rodu Helen Mirren.

“Sem Vzhodnoevropejka, veste, mi imamo temačne duše. In tista njena temna slovenska duša je tik na tem, da pride na plan,” je odnos Melanije in Donalda Trumpa med drugim pokomentirala Mirrenova.

Je bil komentar kompliment ali ne? Britanski mediji menijo, da je bil. Na blogu Zdravo Slovenija so prav tako pokomentirali izjave.

Igralka, oskarjevka in s plemiško titulo opremljena Helen Mirren je po očetu Rusinja, Iljena Lidija Mironoff. Poreklo njenega očeta jo je menda usposobilo, da je izjavila oceno o Vzhodnoevropejkah, ki imajo »temno stran«. Nadaljevala pa je še bolj konkretno, da bo »temna slovenska duša« Melanie Trump prišla na dan.

Sledila je razlaga britanskih medijev, da naj bi Slovenke njene besede sprejele kot kompliment! Ker bo Slovenka sesula svojega moža Donalda Trumpa. Da bo ameriška politika namesto trenutnega neonacista nastavila kakšnega bolj uglednega kriminalca?

Melania Trump je še ena v kostim oblečena soproga predsednika, ki nima bistvenega vpliva na svetovno politiko. Drugače ne bi bila poročena z Donaldom Trumpom.

Vse ostalo je salonsko besedičenje tistih, ki imajo vsega preveč. Razen občutka za ženske, ki jih ne poznajo. Na primer Helen Mirren… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]