Totalitarne težnje sodobne ameriške in evropske levice

27. Maj 2015 08:37

Demonstrators gather to protest a controversial religious freedom bill in Indianapolis“Mi si ne želimo tolerance, ampak enakopravnost. Razlika je, ali vam nekdo reče, da vas “tolerira” ali pa da ste mu “enaki”.” je ob nedavnem dnevu homofobije izjavil finski veleposlanik in pritrdil državni sekretarki, ki je prav tako opozorila, da homoseksualna skupnost ne potrebuje tolerance temveč sprejetost.

Te opazke so avtorja bloga Kritika konservativna spomnile na nedavni škandal v ameriški zvezni državi Indiani, kjer sta pred nekaj meseci oba zakonodajna domova te države sprejela t. i. Religious Freedom Restoration Act, ki ga je nato podpisal tudi guverner Mike Pence. Sprejetje tega zakona je sprožilo burne odzive po vseh ZDA, ki so mestoma mejili že na pravo histerijo.

Zakon pravi, da mora oblast pri vsakršnih posegih, ki omejujejo verske svoboščine posameznika oz. verske skupnosti, izkazati prepričljive in nujne razloge za tako ravnanje ter pri tem uporabiti kar najmanj represivna sredstva. Presoja o teh razlogih in sredstvih pa je v domeni sodišč.

Nasprotniki so Indiano obtoževali, da je zakon le krinka za legalno množično diskriminacijo proti homoseksualnim osebam. Bloger v nadaljevanju piše o tem, kako je prigoda razkrila čedalje jasnejše totalitarne težnje sodobne ameriške in evropske levice.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]