Del Trumpovega govora sumljivo podoben govoru Banea v Batmanu

23. Jan 2017 13:26

Inavguracija ameriškega predsednika bo naslednje dni doživela še prenekatero analizo. Seveda je na udaru tudi govor Donalda Trumpa. Potem, ko so se na družbenih omrežjih že pojavile nekatere podobnosti govora ameriškega predsednika z govori filmskih in risanih junakov, je tudi Sašo Ornik Jin objavil eno izmed podobnosti.

Donald Trump je namreč v svojem govoru ob inauguraciji, izrekel nekaj besed, ki zelo spominjajo na besede izrečene v filmu Batman: The Dark Knight Rises. Gre za del njegovega govora, ko govori o tem, da bo oblast povrnil ljudstvu.

In, kot med drugim dodaja bloger: Da je temu tako, ni presenečenje. Film v osnovi opozarja pred revolucionarnim vretjem, ki ga izkoristijo manipulanti. Usmerjen je proti vsem, ki bi v imenu boja proti korupciji in nepravičnosti rušili sistem, da bi ga nadomestili s čim novim. Celo prizor osvoboditve zapornikov iz zapora Blackgate, spominja na napad na Bastiljo med francosko revolucijo.

Resnica je takšna, da bi podobno, kot je to počel Trump, govoril tudi Bernie Sanders, če bi zmagal. Še več, Trump povsem očitno izkorišča nezadovoljstvo med ameriškim ljudstvom več v zapisu bloga.

Primerjava govorov:

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]