“Veliko razkritje” Rada Pezdirja in Nove24TV

27. Maj 2016 08:37

Včeraj so na Nova24TV objavili članek z naslovom Gospodarski kriminal po udbaško: Tako je poslovala Udba preko davčnih oaz. Govora je o razkritju arhivskega gradiva s strani novinarja Branislava Krivokapića in ekonomista Rada Pezdirja v srbskem Newsweek-u, ki razodeva gospodarsko delovanje Udbe. Glavna protagonista udbovskega podjetništva naj bi bila Niko Kavčič in Vitko Hlaj.

Kot piše bloger Cinik, ki je prepričan, da tudi če bi potekala razprava o trojanskih krofih bi SDS debatirala o Kučanu, Udbi in Barbara rovu, pa članek vsebuje vrsto demagoških laži. Na svojem blogu zatorej oporeka navedbam iz članka in jih negira z nekaterimi svojimi argumenti, ki jih v omenjenem članku ni najti.

Za intermezzo butalskih teorij, kot jih poimenuje bloger, izpostavi zanimivost iz članka, da naj bi Udba začela koordinirano legalno in ilegalno trgovati 1951 leta pri čemer je Udba bogatela le od provizij. S čim pa je trgovala, saj Jugoslavija naj takrat ne bi imela ničesar in je živela le od kreditov in pomoči? To je samo kot intermezzo o butalskih teorijah…

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]