Volitve: vojska neopredeljenih še vedno prevelika

21. Feb 2018 13:23

Slovenci veljamo za razdeljen narod, a takrat, ko beseda nanese na šport, zlepa ne. Slovenija je bila pred dnevi ponovno enotna kot že dolgo ne: vsi, brez izjeme, smo ob srebrni olimpijski medalji iskreno čestitali Jakovu Faku.

Vse najboljše so mu vzklikali tudi ”stekli psi” iz sobotne komune Marka Crnkoviča Zaustaviti stekle pse desnice Pred zelo davnimi leti, ko smo bili še otroci, smo imeli v razredu sošolca Francija, ki je bil invalid. Eno nogo je imel krajšo od druge. Fantje pa tudi nekatere deklice so mu pogosto nagajali in ga dražili.

Spominjam se, da jim ni nikoli ostal dolžan. Zgodilo se je celo, da je z dvignjeno berglo poskušal steči za nepridipravi, in četudi se je pri tem spotaknil in se na tleh zvijal od bolečin, se je počutil bolje, zavedajoč se, da je vsaj poskušal nekaj storiti zase. Še danes, ko se kdaj srečava, potrdi, da je bilo res tako.

Ko mi je prišla v roke že omenjena kolumna Marka Crnkoviča, sem prav tako pričakovala, da se bo kdo od tistih, ki jih je pisec grobo žalil, oglasil, kaj rekel, se postavil v bran rekoč:”Tako se ne sme pisati, tako se ne govori! Saj smo vendar ljudje!’‘ Nič od tega se ni zgodilo. Popljuvani še kar naprej raje molčijo. In se sklonijo še bolj.

To ni prav! Bodite kot Franci, postavite se po robu, za božjo voljo! Je pa- da ostanem dosledna- tudi res, da bi se morali iz napisanega vsi skupaj nekaj naučiti. Z malo več takta in izboljšano retoriko bi tudi tako imenovani ”stekli psi” bistveno pridobili ne le pri javnem mnenju, temveč tudi na državnozborskih volitvah … več (piše: Milena Miklavčič). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]