“Vsak kompromis nove grške vlade z EU in drugimi upniki je le nadaljevanje agonije”

28. Jan 2015 09:02

foto138Bolj kot je bila realna možnost volilne zmage, bolj je voditelj Sirize Aleksis prilagajal svoj besednjak novonastalim razmeram. Besede so postajale občutno mehkejše, spravnejše, usmerjene v (še vedno odločno) iskanje kompromisa z mednarodnimi posojilodajalci.

A ni jih malo v njegovih vrstah, pa tudi med podporniki, ki so še vedno prepričani, da je kompromis s finančnimi trgi nesprejemljiv.

Slovenski podpornik Sirize, avtor bloga Neue Ekspres denimo meni, da bi bilo za Grčijo najbolje, da takoj preneha vračati kredite in plačevati druge obveznosti in to opraviči v smislu, da Grki niso krivi, da so banke posojale denar, ki je poniknil zaradi malverzacij teh istih finančnih trgov, skratka da na nek način razglasi bankrot, nekako zbriše dolgove  in začne znova.

“S tem se verjetno odrežejo od mednarodnih denarnih tokov, avtomatično izstopijo iz evra, uvedejo nekakšne bone za delovanje domačega trga in skušajo dobiti zaveznike zunaj zahodnega bančnega sistema,” se posledic sicer zaveda bloger.

“Kaj preostane Evropi in finančni mafiji? Vojna napoved? Bi bil to zadosten potres, da se kdo zmiga?” se še sprašuje.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]