Z eno samo potezo si je Čebašek Travnikova porušila ves kapital

24. Feb 2017 13:23

Veliko prahu je nedavno povzročila izvolitev bivše varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik na mesto predsednice Zdravniške zbornice. Pa ne zaradi njene izvolitve temveč zaradi prve poteze, ki jo je kot predsednica storila. To je zvišanje svoje plače iz 6.400, kolikor je znašala plača njenega predhodnika, na 10.000 evrov bruto.

Bloger Rado ob tem zapiše:

Predsednikovanje Čebašek Travnikove se je brez dvoma začelo zelo »nesrečno«. Z eno samo potezo porušiti ves kapital pričakovanih sprememb, ki so ga vanjo položili člani Zdravniške zbornice, je res »nesrečno«.

Kaj se je zgodilo nekdanji, uspešni zaščitnici človekovih pravic, da je izgubila svoj nekdanji občutek za pravo mero? Je podivjana kapitalistična družba že res tako načela človekovo psiho, da bogu Mamonu slej ko prej podležejo tudi najboljši?

Če nam je že za sindikalista Kuštrina jasno, da mu ni pomoči in da razen pohlepa ne bo pokazal kakšne druge kvalitete, je vsaj za novo predsednico jasno, da ima (je imela) človeško širino. Pohlep, ki ga je pokazala pa ni njena edina napaka. Tudi taktik je slab. Če že misli, da si zasluži več, bi s svojim zahtevkom lahko počakala nekaj mesecev in si dala priložnost, da najprej nekaj naredi za revitalizacijo Zdravniške zbornice in bi šele kasneje, ne več pred toliko žarometi, poskušala s predlogom o večji plači… celoten zapis si preberite na blogu.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]