Zahod boli, ker ruski mediji poročajo na enak način kot so oni vedno o Rusiji

17. Jun 2017 08:17

Tipično poročanje zahodnih, tudi slovenskih medijev o Rusiji, je vedno bila morbidna izkušnja. Temne barve, tragična glasba in izpostavljanje vseh žalostnih zgodb, ki so jih našli. Od alkohola, do zapuščenih vasi, starih ženic, ki niso mogle shajati s pokojninami, do pokvarjene države, ki preganja liberalne protestnike.

Če je bil kje protest, so ga našli in o njem poročali. Če je kje kakšnega aktivista dajala preganjavica, so njegovim teorijam zarote posvetili pozornost. Na tak način smo prišli do tega, da zdaj nekateri verjamejo, da je Putin dal ubiti Politkovskojo in Litvinenka, da je dal sestreliti malezijsko potniško letalo nad vzhodom Ukrajine in da je Rusija izvor vsega zla v svetu, uvodoma zapiše Sašo Ornik Jin.

Propagandni stroj je vedno delal z vso paro in pogosto je proizvajal podobo Rusije, ki ni imela veliko skupnega z resničnostjo. Nikogar to ni preveč motilo. Tudi trenutna vsesplošna zahodna rusofobija, ob kateri dobi človek občutek, da je Rusija kriva za praktično vse vojne, politične pretrese v zahodnih državah, slabe izide na volitvah, atentate, letalske nesreče, itd..

Toda ruski mediji so sedaj začeli o zahodu poročati na enak način, kakor zahod vseskozi poroča o Rusiji. Zahodnim medijem pa lastno zdravilo očitno ni preveč všeč… o tem v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]