Varanje v virtualnem svetu – je to sploh ‘varanje’?

8. Mar 2018 19:37

Varanje je pogost pojav, ki razdira veliko zvez. Ob sodobni tehnologiji pa varanje še nikoli ni bilo bolj enostavno, saj lahko v alternativnih spletnih svetovih lahko gradimo svoja idealna življenja, ne da bi nas pri tem omejevali zakoni resničnega sveta.

Dober primer tega je Second Life, izjemen virtualen svet, ki je bil zgrajen pred 13 leti in v prvem desetletju nabral več kot milijon uporabnikov. Danes so številke še višje – od poletja 2016 je bilo več kot 46 milijonov unikatnih vpisov v Second Life, dnevno pa se registrira 10-12 tisoč novih uporabnikov.

Second Life omogoča vritualno svobodo in svet vznemirljivih priložnosti za vse, posebno za samske in vse tiste, ki so sicer naveličani ujetosti v nesrečenih zakonih ali zvezah, ki so obtičale na mrtvi točki. Lahko spoznaš toliko novih ljudi, kot si želiš, se spustiš v online ali offline seks z več partnerji, ne da bi se pri tem ustalila ali k čemu zavezala. Nismo bili vsi ustvarjeni za dolga, resna razmerja in virtualen svet, v katerem lahko uživamo v brezmejnem flirtanju in seksu brez obvez, se zdi idealna izbira za nas, piše VictoriaMilan.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]