Je Marjan Šarec naslednji Miro Cerar?

16. Nov 2017 14:23

Marjan Šarec je z uspešnim nastopom na predsedniških volitvah pripravil odlične temelje za državnozborske volitve naslednje leto.

Še pred nekaj meseci bi vam dejal, da je nastanek nove instant stranke ali izključen, ali zelo težek, a  zdaj kaže, da lahko ravno kamniški župan prevzame to vlogo. S tem bi lahko stopil na Cerarjevo mesto, kar bi bržkone prineslo izbris SMC.

Je že zanimivo, kako se vedno znova pojavi prazen prostor, ki ga potem lahko zasedejo novi obrazi in stranke. Gre za prostor, ki ga je na začetku zavzemala LDS in za katerega so se borili še v Zaresu, Pozitivni Sloveniji in ki ga je pred zadnjimi volitvami z velikim uspehom zavzel SMC.

Del tega prostora je uspelo dobiti tudi Pahorjevi SD, v času propadanja LDS, kar mu je tudi prineslo uspeh na volitvah 2008.

Kakšen doseg ima lahko Šarec? Ocenjevati na podlagi drugega kroga predsedniških volitev ne bi bilo najbolj modro. Doseg ni skoraj 50%, saj so v drugem krogu mnogi glasovali proti Pahorju in je Šarec pač bil edina rešitev … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]