Ko država določa, da je ženska le stroj za rojevanje nadrase

4. Maj 2016 18:06

"Verein Lebensborn", TaufePehta pravi, da pogosto v roke dobi knjige, ki so bile samo enkrat natisnjene in o katerih se ne govori. Ena takih je V imenu rase, ki je izšla leta 1973. V njej je popisano, kako so Nemci že leta 1900 sanjali o superrasi in da so že takrat pripravljali načrt ozdravite nemške rase.

Načrt je vseboval osem poglavitnih točk: – vcepiti mladini prepričanje, da za dekle ni bolj vzvišenega poklica, kot je poklic žene in matere; – družbeni položaj ženske naj bo odvisen od števila otrok, ki jih bo spravila na svet; – ustvariti in razviti kult družine; – pripraviti moškega do tega, da se bo ženil mlad; – politično reformirati zakone o pravicah dedovanja; – skrčiti delo žensk zunaj družine na minimum; – organizirati boj proti spolnim boleznim; – ustvariti posebne zavode za vojake, ki se vrnejo s fronte, da bi se tako povečalo število rojstev.

Vsa zadeva je grozljiva in tudi to, da se je vse skupaj začelo daleč pred samim začetkom II. svetovne vojne, kliče po razmišljanju o tem, kaj neki so evropski voditelji počeli v tem času

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]