O izključitvi iz stranke SDS

7. Sep 2015 08:37

SDSV četrtek je Sebastjan Erlah sprva preko medijev, nato pa še po pošti izvedel, da je bil izključen iz iz tržiškega odbora SDS.  Na podlagi 7. in 8. člena Statuta SDS je Nadzorna komisija Občinskega odbora SDS Tržič na svoji 1. izredni seji, ki je potekala v torek, 1.9.2015, v zadevi “Izključitev člana SDS Tržič Sebastjana Erlaha” sprejela sklep, da bloger s tem dnem ne bo več član stranke SDS.

Razlogi naj bi bili Erlahova politično-filozofska razmišljanja o Avseniku in skupini Laibach, retorično vprašanje o atentatu na Milana Kučana, njegovo stališče do kmetov kot običajnih podjetnikov (moj zagovor prostega trga v kmetijstvu), zadnja vprašanja v zvezi z migrantsko krizo in celo fotografijo poročnega darila s strani njegovih prijateljev iz krogov SDS in VSO .

Pod sklep je podpisana predsednica NK OO SDS Tržič Marija Bogataj, ki je žena člana IO SDS Tržič Janeza Bogataja. Ta je v času svojega IO mandata, ko mu je predsedoval predsednik Andraž Žitnik, ko je šel predsednik stranke SDS Janez Janša v zapor, za poslanko Andrejo Valič Zver, dejal, da zaradi njene kandidature razmišlja o izstopu iz stranke. Vse to je sprožilo val dogodkov, ki je privedel tudi do Erlahove izključitve.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]