Grafit o klanju kristjanov je logično nadeljevanje gesla Gotof si

5. Feb 2013 07:07

Konec tedna je po medijih zaokrožila novica, da trideset tisoč Slovencev poseduje 120.000 kosov orožja, med katero statistike uvrščajo tudi bodala in buzdovane. Vsako leto je izdanih novih šest tisoč dovoljenj. In če ob tem številu pomislimo, da je po predalih še vsaj enkrat toliko nelegalnega orožja vseh vrst, potem smo lahko upravičeno prestrašeni ob misli, kaj bi se zgodilo, če bi umetno dvigovanje politične temperature v Sloveniji nekega lepega dne dosegle vrelišče in bi tisti, ki bi se jim do konca ”odklopilo”, sledili temu, h čemer jih poriva ulica in še kdo –  ter bi od besed prešli k dejanjem.

Vzorov, ki jih lahko posnemajo, imamo več kot zadosti že na dosegu roke. Tudi v tako opevani bivši Jugi smo vrsto let živeli v tako opevanem bratstvu. In potem je bilo treba samo malo, pa se je razplamtel požar, ki je v svojih krutih nedrjih pogoltnil na deset tisoče nedolžnih žrtev, nekateri od njih se do zadnjega diha nismo mogli sprijazniti z morilci, ki so prihajali celo iz vrst najboljših sosedov, prijateljev, iz vrst družinskih članov.

Kakšen vrag je obsedel tudi nas, Slovence, da smo po komaj dvajsetih letih samostojne Slovenije soočeni z neizmerljivo količino žaljivih besed, ki niso le brutalne, so tudi skrb vzbujajoče? …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]