Do fotografij legalno – Fotobanka Pixmac

5. Okt 2011 20:28
vir: fotobanka Pixmac.si

Če iščete kakovostne fotografije za svoj ​​blog, predstavitev ali spletno stran, imate več možnosti. Najenostavnejša in na žalost pogosto nezakonita, je iskanje fotografij preko Googla in kopiranje le teh. Ampak s tem dejanjem kršite več pravic naenkrat. Druga možnost je na primer uporaba serverja Flickr. Na Flickerju lahko najdete fotografije, za katere avtor dovoli, da jih brezplačno prenesete. Te fotografije pa so pogosto slabe, v nizki ločljivosti in jih je težko najti.

Zato se kot najprimernejša možnost zdi uporaba storitve microstock. Microstock ali mikro fotobanka deluje po preprostem načelu. Fotograf shrani svoje fotografije v fotobanko, ta pa fotografije trži. Boljše kot so fotografije večja je možnost, da jih nekdo kupi in večji je zaslužek.

Fotograf ima priložnost, da svoje delo predstavi na tisoče uporabnikom, kupci pa lahko izbirajo med velikim številom kakovostnih fotografij. Zahvaljujoč nizkim cenam legalnih in kakovostnih fotografij, so te dostopne vsakemu ne le grafičnim studiom. Cene se gibljejo od 1$ navzgor. Plačilo je običajno s kreditno kartico ali PayPal sistemom, ki se uporablja po vsem svetu. S plačilom za fotografijo, si pridobite garancijo, da kupljena fotografija izpolnjuje vse zakonske zahteve in sponzorirate fotografa, čigar fotografija vam je bila všeč.

V Sloveniji je pred kratkim začela delovati takšna fotobanka. Ne gre za lokalnega palčka, ampak eno večjih svetovnih foto bank s sedežem v Pragi.

vir: fotobanka Pixmac.si

Pixmac ponuja več kot 10 milijonov profesionalnih fotografij na skoraj katerokoli temo. V nasprotju s konkurenco nudi zelo nizke cene in enostaven, vendar funkcionalen uporabniški vmesnik. Nakupovanje ne poteka na klasičen denar, ampak na kredite, ki jih z denarjem kupite. Na primer, fotografijo z ločljivostjo 1 Mpix stane 1 kredit, 2 Mpix stane 3 kredite, itd. Uporabnik preprosto izbere ločljivost primerno za njihove potrebe. Cena enega kredita je od 0,76€. Če nameravate večkrat kupovati fotografije, imate možnost registracije na spletno stran, kjer se lahko odločite za predplačniški način in kupite nekatere fotografije že za 0,1€. Predplačniško razmerje lahko traja mesec, četrtletje ali leto.

Tudi če fotografije samo gledate ima Pixmac za vas nekaj ugodnosti. Zahvaljujoč velikosti svetovnega internetnega trga, ponuja Pixmac možnost zanimivega zaslužka fotografom. Pixmac ponuja fotografom strokovni keywording (izbor ključnih besed za označevanje) brezplačno.  Tako ne obstaja nevarnost, da bi fotografija ostala pozabljena nekje na dnu foto banke, kjer jo stranke ne bi našle. Honorar za vas kot vlagatelje fotografij je 30% od vsake prodaje, ko pa znesek vaših provizij preseže vrednost 200$, se provizija poveča na 40%. Fotografiranje lahko postane poleg hobija, še način za dodaten zaslužek.

Izkušnja je vredna več kot besede. Zato je najbolje, da sami obiščete spletno stran, se registrirate in začnete odkrivati široko ponudbo fotobanke Pixmac.

www.pixmac.si

Facebook.com/PixmacSI

Twitter/PixmacSI

*Promocijska objava

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]