Islamizacija? Odločilo bo krščanstvo

29. Mar 2016 09:22

Islamizacija je v zadnjem obdobju, ko se je begunski val v Evropo okrepil, postala verjetno največkrat izrečena beseda. Najpogosteje je slišana in izrečena kot grožnja evropski civilizaciji, kulturi in religiji. Toda, ali je strah pred islamizacijo upravičen? Kaj lahko odloči v njen prid oz. proti njej? Kakšno vlogo ima pri tem krščanstvo in kakšno vlogo ima krščanstvo pri nastanku islama?

To je le nekaj izmed vprašanj, ki se trenutno postavlja mnogim, ki jih straši misel o islamizaciji.

Branko Cestnik odgovarja na nekaj izmed teh vprašanj začenši s prepričanjem, da pot k islamizaciji tlakujejo dogmatično nestabilni kristjani.

Pri opatiji San Fruttuoso na ligurijski obali je na morsko dno postavljen Kristusov kip. Do njega je možno samo na en način: s potapljanjem. Potapljači do Kristusa – to bomo morali postati evropski kristjani, če bomo hoteli ohraniti sebe in biti imunski sistem te civilizacije. Rekli boste, da pretiravamo, saj da smo kristjani itak Kristusovi. Že, že,… a tudi mnogi arabski in severnoafriški kristjani so nekoč mislili tako, danes pa njih potomci v smeri Meke molijo Enega in Edinega, ki se nikoli ni dotaknil človeškega mesa…

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]