Kako bi izgledalo, če bi klasična literatura imela senzacionalistične naslove (foto)

12. Avg 2017 17:07

Spletnim medijem je dandanes jasno, da je naslov eden izmed bolj pomembnih elementov novice. Mediji pri nas se glede tega obnašajo različno. Obstajajo nekateri dobro znani, ki stavijo samo in zgolj na senzacionalizem in naslove, pri katerih bralec ob kliku na novico pogosto ugotovi, da je bil prevaran. Spet drugi se striktno izogibajo tovrstnega načina in uporabljajo za klikajoče bralstvo manj privlačne a bolj relevantne naslove.

Bloger Renton se je v tokratnem zapisu z naslovi poigral na malo drugačen način:

Dandanes na spletu uspeš le, če imajo tvoji zapisi eksplozivne naslove, ki pritegnejo obiskovalce. Tega se že dolgo zavedajo rumeni (in manj rumeni) časopisi, ki z naslovnic v kričečih in ogromnih črkah sporočajo o grozodejstvih ali krivicah. Kakšni pa bi bili naslovi klasičnih knjig, če bi jih pisali sodobni novinarji? Kako bi Ivan Cankar imenoval svojo najnovejšo črtico, če bi jo objavil na svojem blogu? S čim bi brata Grimm pritegnila svoje bralce?

Na Twitterju sem pred dobrimi tremi leti pod ključnikom #ViralnaBukva vprašal občestvo, kako bi to storili oni. Takrat sem izbral najboljše in iz njih naredil knjižne ovitke. Tokrat sem se odločil za nadgradnjo in večino s seznama (in nekaj povsem novih) ponazoril s časopisnimi naslovi… na blogu si poglejte, kako bi v tem primeru izgledali časopisi.

hoomstock-polsi-klik

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]