James Damore je postal junak konservativnih medijev

20. Sep 2017 10:22

Zdaj je minilo že nekaj časa, odkar je googlov inženir, James Damore, objavil svoj manifest, v katerem je razglabljal o tem, zakaj je v podjetju zaposlenih manj žensk, kot moških in zakaj le te v večjem odstotku ne zasedajo vodilnih položajev. Manifesta ni prebralo veliko ljudi, so ga pa mediji in predvsem feministični in levičarski aktivisti predstavili tako negativno in tako popačeno, da je takoj postal največji sovražnik žensk od Roosha V naprej.

Smrkavec, da si sposodim oznako, ki sem jo zanj pobral na twitterju, si je drznil trditi, da so ženske manj sposobne od moških.

Česar seveda ni trdil. Resnici na ljubo, večina stvari v njegovem manifestu drži, o nekaterih pa bi se dalo razpravljati, če niso pretirane. Nikjer ni recimo trdil, da so ženske zaposlene v Googlu slabše programerke od moških. Ali da bi bile slabše voditeljice. Le, da se manj odločajo za takšno pot in zaradi tega moški prevladujejo. Ker so se bolj pripravljeni boriti in s komolci odrivati tekmece …več (piše Sašo Ornik Jin)

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]