Neverjeten uspeh za Slovenijo

14. Maj 2018 19:45

Slovenija s partnerji ustanavlja evropsko blockchain središče. Tako potrjujemo našo vodilno vlogo na področju tehnologije veriženja podatkovnih blokov.

Slovenska tehnološka skupnost namerava skupaj s partnerji ustanoviti Evropsko blockchain središče (European blockchain hub). S partnerji so tako v sredo v prostorih vlade podpisali pismo o nameri, so v imenu novega središča sporočili iz komunikacijske agencije Odmev.

Pod pismo o nameri se je podpisalo 13 pobudnikov – poleg slovenske vlade še izobraževalne, raziskovalne in strokovne organizacije in združenja ter nevladne organizacije tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Slovenija je s tem potrdila svojo vodilno vlogo na področju tehnologije veriženja podatkovnih blokov, so prepričani sodelujoči.

Poslanstvo Evropskega blockchain središča bo zagotavljanje podpore in vzpodbujanje razvoja tehnologije veriženja podatkov ter zagonskih podjetij, ki “bodo temeljila na evropskih vrednotah in ki bodo sledila principom dobrega upravljanja“. Vizija središča je postati vodilna evropska platforma, ki bo združevala najrazličnejše deležnike in podpirala razvoj blockchain tehnologije… nadaljevanje na Cekin.si

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]