Wi-Fi na vlaku Slovenskih železnic je sedaj res blizu

3. Avg 2018 09:22

Wi-Fi na vlaku Slovenskih železnic je nekaj kar se napoveduje že vrsto let, a sedaj se je kolesje končno zavrtelo in objavljen je javni razpis za nakup Wi-Fi opreme za vzpostavitev omrežja na 32-ih vlakih EMG 312 – Desiro (Siemens) in EMG 310 – Pendolino (Fiat Ferroviaria).

Kdaj? Ker vse, bolj kot sama specifikacija javnega naročila, zanima to, kdaj bo Wi-Fi na vlaku v Sloveniji na voljo, najprej to. Odpiranje ponudb bo v petek, 3.8.2018 ob 9.05. Potem sledi izbira in možnost vložitve revizijskega postopka na izbiro. Ko izbira postane dokončna, pa ima izbrani ponudnik na voljo 18 mesecev, da vzpostavi Wi-Fi omrežje na 32-ih vlakih Slovenskih železnic. Najprej bodo vzpostavili testni laboratorij ter centralno komunikacijsko vozlišče, nato pa bo potekalo vgrajevanje v vlake (14 dni na vlak).

Če to damo v številke. Za dokončanje del ima izvajalec na voljo leto in pol, ponudba pa bi lahko postala dokončna nekje v septembru 2018. Tako bi prve vlake z Wi-Fi opremo lahko videli konec leta 2018 oz. v začetku leta 2019. Izvajalec pa bo imel čas za izvedbo del vsaj do začetka leta 2020. Več podrobnosti na blogu Eurocitycard

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]