Adijo pamet – Evropska komisija določila, kako boste kuhali kavo

16. Apr 2014 10:22

eu_komisija_kavaRavne kumarice, vino samo v buteljkah, varčne žarnice, ukinjanje tobaka ne pa tudi cigaret, to so le nekatere pogruntavščine evropske politike, ki pa jim redno dodajajo nove cvetke.

Ena izmed zadnjih je tako direktiva o standardizaciji priprave in pitja kave v EU. Evropska komisija bo namreč po novem regulirala čas pogrevanja kave v hišnih aparatih, ob čemer so se še posebej posvetili filter – kava aparatom.

Po novem se bodo ti aparati, ki so do sedaj tudi ure skrbeli za ogreto kavo, samodejno izključili po najkasneje 5 minutah. Kavne aktivnosti Evropske komisije pa so razburile predvsem Nemce, kot ene izmed večjih uporabnikov tovrstnih aparatov.

Kot poroča bloger Don Marko M so se na omenjene spremembe odzvali po večini medijev v EU. Tako so med drugim v Mittelbayerische zeitung zapisali: “Skrajni čas je, da se tem preplačanim profesionalnim regulatorjem v Bruslju pokaže rdeč karton. Kot da prepoved določenih sesalcev ni bila dovolj, nam zdaj EU prepoveduje še ohranjanje tople kave. Mogoče bi lahko vsi prispevali varčevanju z elektriko v Bruslju in Strasbourgu in tam ugasnili luči v nekaterih pisarnah.”

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]