“Prdni, da vidim, če si prava”

19. Maj 2014 12:04

fartSte se kdaj znašli v situaciji, ko so vas, bodisi v družbi prijateljev, znancev bodisi v družbi svoje, po možnosti sveže, ljubezni, mučili vetrovi in ste bili pred dilemo kaj storiti? Prdenje je eden izmed tabujev, ki se ga je v tokratnem zapisu lotil Peter Filec.

Človeka, ki v družbi sproščeno prdne, običajno njegovi kolegi označijo bodisi za pogumneža, bodisi za nekulturnega nevzgojenca. Ženske, kot piše, imajo drugačno logiko. Ne prdni nikoli in nikdar v družbi, saj boš tako pridobila sovražnike, osramotila se boš, zgubila prijatelje, na socialnih omrežjih te bodo označili kot prostakinjo. Če pa že nanese debata na prdenje, znajo nekatere povedati, da njihov ne smrdi, ampak diši.

Med razglabljanjem o tej temi je prišel tudi na zamisel, da bi lahko naredili zmenke s prdci. Zgledalo bi nekako takole: ”Živjo, Matic”. ”Bojana”. ”Prosim, prdni, da vidim, če si prava”. ”Pa, ne bi…” Okej, in Matic si označi, da je Bojana sramežljiva ter da bo vzelo veliko časa, da se bo sprostila. Pa ni pripravljen čakati in izbere dekle, s katero bosta lahko že zvečer gledala Mojo Slovenijo in bosta prdela kar na kavču.

Seveda pa se zaveda, da pride tudi čas, ko se je treba zadržati. Na pomembnih sestankih namreč ne moremo svobodno spustiti golobčka na plano, prav tako ne nekje, kjer vemo, da bomo kmalu blizu školjke. Preden spustimo pomislimo tudi kaj smo jedli, svetuje. Ni namreč večje sramote, kot spustiti mokrega in se nato s polnimi gatami blata šetati z račjo hojo proti prvemu veceju.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]