Zaostreno – policija piše kazni stavkajočim policajem

8. Dec 2015 21:12

policija3V dneh, ko stavkajoči policisti ne najdejo skupnega jezika z vlado in zaradi tega stavko samo še zaostrujejo, se najdejo tudi takšni, ki se znajo o vsem skupaj tudi malo pošaliti. Seveda ne gre za policiste ampak za blogerja Don Marka M, ki je tokrat spisal satiričen zapis na račun policistov.

Potem, ko je od 2010 policija izvedla za 15% manj delovnih nalog, kot 2015, ko stavkovno zahteva 35% povišanje plač, zdaj stavko zaostruje z izločanjem.

V stavkah, katere slovenska policija, edina z dvema sindikatoma v JU, 8.200 zaposlenimi in voznim parkom 2.400 vozil, že tradicionalno izvaja vsako leto ob zaključku leta, v letošnji, ki poteka od 18. novembra, zaostruje stavkovne razmere. Ker so sindikalisti policije napovedali tudi parado ponosa okoli parlamenta, so v policiji sklicali izredne razmere in ob ugotovitvi, da sindikat policije shoda ni prijavil, že obvestili sindikaliste, da kršijo zakonodajo, obenem pa jih opozorili, naj v nadaljevanju s stavko ne ovirajo prometa ali drugače kršijo ZJRM.

Kljub temu je morala policija zoper stavkajoče posredovati, saj so zaznali kar 78 kršitev dela na črno pri 78 policajih, ki so državljane pozivali naj, namesto nekomercialne številke 113, kličejo komercialno 01 478 1000,… nadaljevanje v zapisu.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]