Nauk moralne prostitucije: stari, vsaj za božič pojdi raje k ženi!

29. Dec 2016 08:37

Živimo v zmedenem svetu, zasipani z neumnimi reklamami, od katerih je potrošniku zaradi poniževanja njegovega intelekta včasih kar nerodno. Vendar tu in tam izstopi kakšna res domiselna, ki človeka zadene v srce in ga ujame v vsej globini njegove šibkosti.

Ena takšnih je oglas za telefon kitajske znamke, ki se ta čas z obsežnim marketingom skuša prebiti na prezasičen Zahodni trg. Preden so se lotili na videz nemogočega projekta, so Kitajci psihologijo zahodnega potrošnika očitno naštudirali do potankosti.

In nastala je reklama, ki na videz problematizira vse, kar sodobna tehnologija predstavlja, oziroma glorificira pomen tistega, kar nam jemlje, zaradi česar nas v odnosih oddaljuje, odtujuje, dela žalostne, potrte, depresivne. In na koncu nam pod sloganom »vsaj za en dan odložite svoj pametni telefon in se posvetite družini,« prodaja prav izvor greha sam – ta isti pametni telefon. Kakšna simfonija kontrastne brilijance v vsej njeni grozovitosti!!!

Živimo v zmedenem svetu in povprečen posameznik seveda spregleda podlost, s katero so nas tokrat ujeli na limanice. Nasprotno, ljudje točijo solzice in prisegajo, da bo njihov naslednji telefon Huawei. Zapeljivcu se seveda le smeji …več (piše: Rok Čakš)

Spodaj pa si oglejte omenjeni oglas:

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]