Prekletstvo uspešnih: “Bog se usmili Prevcev”

21. Dec 2016 08:37

Moti jih ddr. Klemen Jaklič, moti jih Tina Maze, motil jih je dr. Jože Pučnik, dr. Ljubo Sirc.

Tina je kronski dokaz, da je z moralnimi vrednotami nas, Slovencev, nekaj hudo narobe. Že 20 let nam pred očmi kradejo državo – desettisoče milijarde! – pa ne trznemo z očesom. A tisti trenutek, ko nekdo od nas, da vedeti, da se ceni, da ima ta ”cena” tudi neko vrednost”, takrat pa znorimo.

Kot pijanci za šankom (v vinu je pač resnica?) se razkrijemo, da ne prenesemo nadpovprečja, da smo ”kot rojeni” za ”uravnilovke” ljubljenega komunističnega režima, ki ni dovoljeval nikomur, da bi zaštrlel iz povprečja, če- seveda- ni bilo to v interesu pokvarjene oblasti.

Zaradi afere Tina Maze in 90.000 bolje razumem ”udbo” in špeckahle. Bolje razumem tiste, ki kot nori brskajo po kantah za smeti za računi, jih fotkajo pošiljajo na durs, računajoč, da pa jim bo morda le uspelo, da bodo koga zajebali.

Bolje razumem, zakaj se uspešni ljudje selijo v tujino. Bolje razumem, zakaj ljudstvo meni, da morajo biti umetniki- če so kaj vredni- kot ”ivani cankarji”. Bolje razumem podjetnike, ki so poslovno uspešni, pa se o tem bojijo spregovoriti na glas. Bolje razumem nepregledne množice državljanov, ki se raje spremenijo v ”sivo miško”, da se ja ne bi komu zamerili.

Ste se že kdaj vprašali, zakaj, na primer, dobivajo literarne nagrade v glavnem dela z izrazito negativnimi literarnimi junaki? Recimo tista, ki opisujejo luzerje, pijance, brezdelneže, zblojence, ženske brez hrbtenice…? …več piše Milena Miklavčič, ki med drugim navede, da naj bi bil pogrom na Tino Maze tudi posledica tega, da “ni čisto naša”. Temu dodaja naj se potem Bog usmili tudi Prevcev.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]