Rusija in ZDA v novi hladni vojni, ki je niti Donald Trump ne more ustaviti

6. Avg 2017 08:08

Glede na to, da je ameriški predsednik Donald Trump vseskozi gojil simpatije do Rusije in se je včasih zdelo, da bi znale ZDA sankcije proti Rusiji celo ukiniti, je podpis novih sankcij proti Rusiji pomenil kar manjše presenečenje in dodaten hladen tuš na ameriško ruske odnose.

Tudi ameriški predsednik Donald Trump namreč ni mogel drugače, kot da je podpisal zakon, ki proti Rusiji uvaja nove sankcije, ki ga je z ogromno večino sprejel ameriški kongres. Ob tem je nekaj negodoval, a dejstvo je, da so mu zvezali roke na področju, ki je sicer v ZDA večinoma v pristojnosti predsednika, v zunanji politiki.

S tem je Rusom postalo jasno, da ne bo otoplitve odnosov z ZDA in reagirali so z izgonom 755 ameriških diplomatov, s čimer se  je njihovo število izenačilo s številom ruskih diplomatov v ZDA. Šlo je za oster odziv, s katerim so v Rusiji odlašali vse od izvolitve Donalda Trumpa za predsednika ZDA, četudi so ves ta čas iz Washingtona proti njim letele puščice, da ne govorimo o neverjetni rusofobni gonji v ameriških medijih… več piše Sašo Ornik Jin.

hoomstock-polsi-klik

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]