Torbice – ženski najljubši modni dodatek!

9. Nov 2012 17:31

Največja izbira torbic v spletni trgovini Manzara fashion

Po mnogih raziskavah, ki so jih opravili na predstavnicah nežnejšega spola, so odkrili, da so torbice ženski najljubši modni dodatek. Kot izredno zanimiv modni dodatek se je zdela tudi znanim modnim oblikovalcem, ki so jo skreirali vsak po svojem navdihu in je tako postala zadnji modni hit. V modnem svetu so danes najbolj znana imena Louis Vuitton, Hermes in Chanel, ki izdeluje torbice pravokotne oblike iz usnja, okitena z verigo iz zlata.

Že dolgo časa v modnem svetu torbica ne pomeni le praktične zadeve za shranjevanje stvari, ampak jo lahko poljubno barvno kombiniramo z raznimi kosi oblačil. Ni nujno, da se ta vedno ujema z našimi čevlji ali plaščem, lahko jo barvno kombiniramo k pasu ali drugim modnim dodatkom, kot so uhani ali verižica. Že dolgo se ne proizvaja le torbice, ki je velika, temveč so na trgu tudi manjše, katere nam najbolj prav pridejo na kakšnih svečanih dogodkih ali slavnostnih prireditvah, kjer ne potrebujemo veliko stvari. Takšna torbica je le modni dodatek, zato vanjo shranimo le denarnico in telefon, ki sta najnujnejši zadevi.

Za vsakodnevna opravila pa potrebujemo nekoliko večjo torbico, v katero shranimo steklenico vode, revijo, knjigo ali kaj drugega. Pomembno je, da izbirate takšno, ki ima čim več notranjih žepov, da lahko imamo stvari organizirane tudi znotraj torbice. Tako bomo hitreje našli stvari, še posebej takrat, ko nam zvoni telefon, mi pa ne vemo, v katerem delu torbice se nahaja.

Najlažje in najhitreje se je za nakup odločiti preko spleta. Tako se lahko v večernih urah, ko imamo največ časa, v miru usedemo za računalnik in pregledamo vso izbiro, ki jo imamo na svetovnem spletu. Nazorne slike in opisi torbice z raznimi modnimi nasveti nam pomagajo pri lažji odločitvi. Pri nakupu vedno premislite, kakšno garderobo imate doma, da bo potem najlažje kombinirati. Sicer pa je dovolj, če se torbica barvno usklajuje le s pasom ali vašo jakno. Vedeti morate le, za kakšno priložnost jo potrebujete. Tako boste izbirale med bolj glamurozno ali čisto navadno. Nikoli ne boste zgrešile, če bo izbrana torbica v črni barvi, saj je ta barva klasična za vse priložnosti in hkrati nekaj posebnega, izžareva glamuroznost. Seveda pa posegajte tudi po živahnejših barvah, ki bodo pokazale vašo drznost. Letos so posebno modne barve rumena, modra in vijolična. Z njimi boste čudovito popestrile garderobo. Tista bolj klasična dekleta pa izbirajte med jesenskimi barvami, kot so rjava, opečno oranžna in temno zelena barva.  Ne pozabite kupiti tudi kakšne broške, ki jo lahko pripnete na vaše torbice in s tem popestrite garderobo.

Ste vedeli, da ima torbica izredno bogato zgodovino?

Najprej so za shranjevanje denarja ljudje uporabljali kar mošnjičke. Iz teh se je razvila denarnica in šele nato, ko so se potrebe povečale in je bilo potrebno prenašati več stvari in ne samo kovancev, so nastale torbice. Prvič se slednje v pisnih virih omenjajo v 14. stoletju, pravi začetki pa naj bi segali v 19. stoletje. Torbica je ravno doživljala pravi razcvet, ko se je začela druga svetovna vojna. Takrat je v ospredje prišla poštarska torbica, ki je funkcionalno služila prenašanju kuvert in drugih potrebnih stvari za medsebojno obveščanje.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]