70. obletnica zmage – slovenska desnica pa z glavo v zid

11. Maj 2015 07:07

70_let_zmage“Bil je dan zmage in še enkrat več smo videli veliki prepad, ki zeva v slovenskem narodu. Medtem ko je en del proslavljal, se je za drugega zdelo skorajda, kakor da žaluje”, uvodoma zapiše Sašo Ornik – Jin.

Prepad med podporniki partizanov in nasprotniki komunistične revolucije oz. domobranci v Sloveniji ostaja velik. Pri tem pa, kot dodaja Ornik, politično desnico verjetno še bolj jezi dejstvo, da niti umiranje generacije ljudi, ki so živeli v prejšnjem sistemu, ali celo bili udeleženi v teh dogodkih, ne pomeni premikov v družbi. Ljudje se namreč še vedno množično udeležujejo tovrstni prireditev. Prepad ostaja in oni ostajajo v manjšini.

“Frustracija na politični desnici mora biti zavoljo tega velika. Njihovi nasprotniki so vedno manj pripravljeni na debato, odpravljajo jih z zamahom roke, jih ignorirajo in nekateri že celo pomilujejo. Kar jim ostane so brezpredmetne šale, kot je polet brezpilotnega letala nad proslavo, z napisom ’70 let laži’ in z rdečo zvezdo in svastiko. In ponavljanje, pogosto žaljivih komentarjev, v medijih in na spletu, že prepričanim.” zaključuje zapis.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]