Predsednik Hervardi Šiško bo tožil avtorje dokumentarca o desnih ekstremistih (video)

30. Jan 2014 08:05

Hervardi-logoZadnje dni veliko prahu dviguje dokumentarec Koalicija sovraštva, ki so ga nedavno vrteli na nacionalni televiziji in govori o militantni skrajni desnici, ki se je v zadnjih nekaj letih pojavila oziroma okrepila tudi pri nas in pod pretvezo domoljubja širi nestrpnost do drugačnih in drugače mislečih.

“Mi kod domoljubi naj bi častili Adolfa Hitlerja in ostale zločince, ki so hoteli zbrisati Slovenstvo?!” je nad manipulacijami v dokumentarcu ogorčen predsednik Zveze domoljubnih društev Hervardi Andrej Šiško, ki naj bi pred oddajo Odkrito, ki se je navezovala na dokumentarec, poklical voditeljico  Jeleno Aščić in ji v primeru ponavljanja neresnic in manipulacij iz napovednika oddaje napovedal tožbo.

Marko Pigac je zato iz prve roke želeli (iz)vedeti, če se Hervardi resnično povezujejo s skrajnimi skupinami, tj. neonacisti; mnenje o Blood & Honour; kakšno je njihovo mnenje do Adolfa Hitlerja; če se resnično kot paravojska urijo po gozdovih; kakšen odnos imajo s predsednikom SDS Janezom Janšo; o simboliki črnega panterja in seveda kakšen je njihov odnos do avtorja Erika Valenčiča ter ali imajo ambicije nastopiti v političnem prostoru.

Med drugim je Šiško povedal, da je dokumentarec tipični primer manipulacije v stilu nacističnih filmov in, da bi verjetno minister za propagando dr. Goebbels Erika Valenčiča takoj zaposlil v svoji službi, če bi takrat že živel ter, da so RTV-jevci fotografijo iz Osankarice izrabili kot vojaško urjenje.

Vse odgovore Andreja Šiška najdete v video prispevku Marka Pigaca.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, kateri ekstremizem je v Sloveniji problem)

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]