Begunci na Debelem rtiču sprejeti človeško

27. Feb 2016 07:07

begunkaDogodki v Šenčurju in Kranju so razburili slovensko javnost, Don Marko M pa se je odločil predstaviti še drugačen pristop do reševanja begunske krize. Svojim bralcem je ponudil vpogled v primer dobre prakse človeškega obnašanja do beguncev, kateri so to, roko na srce, postali proti svoji volji in ravno zaradi vojaških akcij članic EU, ZDA in NATO.

Trenutno edini center za tujce na Primorskem, kateri je tudi dejansko v rabi za nastanitev tokratnih beguncev, se, kot pred 20imi leti, nahaja v Postojni. Je pa že zdaj znano, da ko bodo begunsko zapolnjene zmogljivosti za prosilce azila v Logatcu in Ljubljani, sledi nastanitev le teh v Istro – na Debeli rtič.

Če pri tej človeški tragediji ne moremo pomagati, vsaj ne bomo nasprotovali temu, da bi ljudem v stiski nudili začasno zatočišče. Ne vemo, koliko časa bo še to trajalo, a dejstvo je, da je bilo v Sloveniji po razpadu Jugoslavije v našem koncu 10.000 beguncev. Preživeli smo in minilo je, tako bo tudi tokrat,” je dogajanje komentiral Gregor Strmčnik, ankaranski župan. Tako bodo begunci na Debelem rtiču toplo sprejeti.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]